Blääni Oy potkii rakennusalan trendejä vastavirtaan


Rakennusalan vaikeuksien keskellä perustetaan yhä myös uusia yrityksiä. Helmikuun alussa toimintansa aloittava Blääni Oy keskittyy korjaussuunnitteluun ja korjausrakentamisen rakennesuunnitteluun. Yrittäjä Jarno Rajakalliolla on 20 vuoden kokemus alan suurten yritysten työntekijänä. Yrittäjyys on hänelle täysin uusi asia, joka mahdollistaa uudenlaisen tavan kohdata asiakas.

– Tämä on minulle paluu tekemään suunnittelutyötä asiakaslähtöisemmin ja toimintatapoja yksinkertaistaen. Yrittäjänä voin tehdä työtäni vapaammin, ketterämmin ja paremmin asiakkaan toiveita kuunnellen, Rajakallio toteaa.
Blääni Oy:n palveluihin kuuluvat korjausrakentamisen rakennesuunnittelutehtävät laidasta laitaan: vesikatoista julkisivuihin ja linjasaneerauksiin sekä perustusvahvistussuunnitteluun. Kohteita ovat taloyhtiöt, julkiset rakennukset, suojelukohteet ja historialliset rakennukset.

– Palveluitani ovat myös rakenteelliset asiantuntijalausunnot vaikkapa aurinkopaneelien asennukseen tai esimerkiksi huoneistomuutoksiin liittyen. Pääasiakkaitani ovat taloyhtiöt, joissa minulla on jo valmiiksi hyviä yhteistyökumppaneita. Heidän ansiostaan Bläänin toiminta saakin lentävän lähdön, sanoo Rajakallio.
Jarno Rajakallion tarkoituksena on alusta asti rakentaa ihmislähtöistä ja luottamuksellista yhteistyökulttuuria.

– Haluan tarjota parempaa palvelua kuuntelemalla asiakasta tarkasti. Yrittäjänä voin antaa projekteihin aikaa aivan toisella tavalla ja olla enemmän läsnä. Kodit ovat usein ihmisten kalleinta omaisuutta. On tärkeää voida muodostaa yhdessä mielipide, mitä kohteessa päätetään tehdä.


Suunnittelukumppani tukee ja mahdollistaa


Blääni Oy toimii läheisessä yhteistyössä turkulaisen geotekniikan insinööritoimisto Geo-Master Oy:n kanssa, mikä osaltaan mahdollistaa Jarno Rajakallion keskittymisen puhtaasti suunnittelutyöhön. Uuden yrityksen toimistokin löytyy saman katon alta.
Selkeitä yhteistyömahdollisuuksia Geo-Masterin kanssa ovat perustusvahvistussuunnittelu ja kuivatuskorjaukset.

– Ammatillisesti meillä on hurjasti synergiaa. Voimme yhdistää voimamme sellaisissa haastavissa perustusvahvistushankkeissa, joissa geosuunnittelijan ja rakennesuunnittelijan yhteistyö on tiivistä. Se on erikoisalaa, jossa edustamme yhdessä seudun parasta asiantuntemusta, Geo-Master Oy:n toimitusjohtaja Antti Torppa toteaa.

– Geo-Masterilla on runsaasti vuosikymmeniä kestäneitä asiakassuhteita, joissa suoritetaan rakennusten painumaseurantaa. Kun meillä on tieto siitä, että kohteessa tulee harkita korjaussuunnittelun käynnistämistä, niin nyt voimme suositella asiakkaalle saman tien Blääni Oy:n palveluita.
Korjausvelkaa Turun seudun rakennuskannassa riittää, ja energian hinnan nousukin ohjaa yhtiöitä remontteihin. Jarno Rajakallio luottaa siihen, että uudelle yritykselle löytyy töitä, vaikka ajat ovat olleet rakennusalalla vaikeita.

– Minulla on luja usko, että asiakaslähtöisellä ja laadukkaalla toiminnalla on markkinoita edelleen – nyt ja tulevaisuudessa.


Lisätietoja antaa: Jarno Rajakallio, p. 040 751 8879, jarno.rajakallio@blaani.fi

Ajankohtaista

Kesälomat 2023

Olemme lomalla 10.7. – 6.8.2023, jolloin toimistomme on suljettuna. Kiireellisissä asioissa tavoitat meidät parhaiten sähköpostilla. Lämmintä kesää kaikille!

Lue lisää »

Etsimme suunnittelijaa!

Hei suunnittelija! Tietoa tehtävästä Geo-Master Oy on toiminut rakennushankkeiden geoteknisenä asiantuntijana jo vuodesta 1984. Palvelemme kiinteistön omistajia, rakennuttajia ja urakoitsijoita isoissa ja pienissä uudis- ja

Lue lisää »

Geo-Master Oy:lle uusi vetäjä

Geo-Master Oy:n joukkue on siirtynyt uuteen aikakauteen, kun Antti Torppa on nimitetty yrityksen toimitusjohtajaksi 1.10.2022 alkaen. Torppa on toiminut yrityksen kehitysjohtajana elokuusta 2021 lähtien. Vuonna

Lue lisää »

Kesälomat 2022

Olemme lomalla viikot 28-31, jolloin toimistomme on suljettuna. Kiireellisissä asioissa tavoitat meidät parhaiten sähköpostilla. Lämmintä kesää kaikille!

Lue lisää »

Etsimme suunnittelijaa!

Etsimme nyt tiimimme vahvistukseksi suunnittelijaa vakituiseen työsuhteeseen. Toimipisteemme sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella Turussa Skanssin lähettyvillä ja töitä tehdään arkisin 37,5h/viikko. Tehtävässä tulet tekemään geotekniseen suunnitteluun

Lue lisää »